Mi az a tudozófia?

Einstein szavaival élve a tudás fájának sok ága közül csak az egyik a tudomány. Gyökerük közös, nevezhetjük mindentudásnak vagy egyerűen bölcsességnek, aminek a szeretete a filozófia - philo-szophosz = bölcsesség szerető. Olyan tudományos vagy technikai jellegű írásokat keresünk, amelyek efelé segítenek, például:

  • - elolvasva inspirálják az embert arra, hogy utánajárjon, kutasson, kíváncsibb legyen, vagy
  • - összekötnek, analógiára világítanak rá akár távoli "ágak" között is (tudományágak, vagy művészet, vallás,...), vagy
  • - segítenek rávilágítanak a célokra, a miértekre az emberiséggel, az emberi élettel kapcsolatban, vagy
  • - tettekre ösztönöznek, hogy a tudomány/tudás ne csak üres elmélet maradjon

Ajánlott linkek

Kartonpapírból bútor

2011.05.12. 16:51 haf

Bútort hagyományosan fából, újonnan fémből vagy üvegből szokás készíteni. De biztos, hogy minden esetben szükség van ilyen tömör anyagokra?

A kép magáért beszél, a papír eddig nem annyira megszokott felhasználását bemutatva. A megfelelően  alakított kartonpapír - pl. asztallapok belsejében teherbíró méhsejt struktúrát kialakítva - meglepően sokat bír. Ugyanakkor könnyű, könnyen alakítható, díszíthető, olcsóbb, és még (újrahasznosított papír esetében) a környezetet is kímélheti.

Forrás: http://4szoba.hu/cikk/enterior/2603-karton-hazak

A bejegyzés trackback címe:

http://tudozofia.blog.hu/api/trackback/id/tr102898634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.